130 anys de ferrocarril a Nulles

Continuant amb els actes dels 130 anys de l’arribada del ferrocarril a la ciutat de Valls, capçalera de la línia Valls – Vilanova – Barcelona, celebrem també aquest any 2013 l’aniversari de l’arribada del ferrocarril a Nulles. Amb motiu d’aquesta efemèride l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i de L’Alt Camp ofereix una sèrie d’actes al municipi de Nulles, que fa 130 anys que es troba connectat a la xarxa ferroviària.

El programa d’actes per al 130 Aniversari de l’arribada del FFCC a Nulles és el següent:

             27 d’Abril a les 19.00 hores. Inauguració de l’exposició de modelisme i fotografia ferroviària.

             Lloc: “El Centre Cultural” de Nulles.

             Horari: Dissabte de 19.00 a 21.00. Diumenge de 10.00 a 14.00 hores.

             Entrada lliure.

L’exposició consisteix en una mostra de modelisme i fotografia que fa un repàs cronològic del material mòbil ferroviari des dels orígens del ferrocarril fins a l’actualitat. Es tracta d’una exposició interactiva, amb models estàtics a diferents escales, fotografies històriques i dades tècniques que acosten al visitant als trens que han circulat històricament per Nulles, així com per la resta de l’estat espanyol i d’arreu d’Europa. Tanmateix s’hi podran trobar maquetes operatives amb diversos trens circulant, en les diferents escales de modelisme que practica la nostra entitat.

             20 d’Abril a les 20.00 hores. Xerrada col·loqui “Aquells trens, aquests trens, quins trens?”

             Lloc: “El Centre Cultural” de Nulles.

             Entrada lliure.

La xerrada col·loqui comptarà amb abundant material fotogràfic històric i representatiu del ferrocarril Valls – Vilanova – Barcelona, incloses les imatges de Nulles en diferents èpoques. En la xerrada es farà un repàs de la història d’aquest ferrocarril, explicant els motius i condicions de la seva construcció, el dia a dia del seu funcionament al llarg del temps, així com dels vehicles més representatius. Sense oblidar valorar l’actualitat del mateix i les perspectives de futur. Tot plegat amb l’estació de Nulles com a protagonista, fent esment dels principals tràfics, anècdotes concretes, oficis ferroviaris, el paper de l’estació a la línia i quin futur li pot esperar. Serà un acte participatiu i dinàmic on esperem les preguntes i aportacions dels assistents.

Aquestes dues activitats compten amb la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de Nulles.

Descàrrega del cartell dels actes previstos.

Deixi una resposta

Vostè ha d'estar registrat per a enviar un comentari.