130 anys de ferrocarril a Vilabella

Aquest any 2013 se celebra els 130 anys de l’arribada del ferrocarril a la ciutat de Valls, capçalera de la línia Valls – Vilanova – Barcelona. Per tant, també es commemora l’aniversari de l’arribada del ferrocarril a la resta de municipis servits per la línia. Amb motiu d’aquesta efemèride l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i de L’Alt Camp ofereix una sèrie d’actes al municipi de Vilabella.

El programa d’actes per al 130 Aniversari de l’arribada del FFCC a Vilabella és el següent:

             20 d’Abril a les 18.00 hores. Inauguració de l’exposició de modelisme ferroviari.

             Lloc: “La Sala” de Vilabella.

             Horari: Dissabte de 18.00 a 20.00. Diumenge de 10.00 a 14.00 hores.

             Entrada lliure.

L’exposició consisteix en una mostra de modelisme que fa un repàs cronològic del material mòbil ferroviari des dels orígens del ferrocarril fins a l’actualitat. En aquesta exposició el visitant hi podrà conèixer els trens que han circulat històricament per Vilabella, així com per la resta de l’estat espanyol i d’arreu d’Europa.

             20 d’Abril a les 19.00 hores. Xerrada col·loqui “Aquells trens, aquests trens, quins trens?”

             Lloc: “La Sala” de Vilabella.

             Entrada lliure.

La xerrada col·loqui comptarà amb abundant material fotogràfic històric i representatiu del ferrocarril Valls – Vilanova – Barcelona, incloses les imatges de Vilabella en diferents èpoques. En la xerrada es farà un repàs de la història d’aquest ferrocarril, explicant els motius i condicions de la seva construcció, el dia a dia del seu funcionament al llarg del temps, així com dels vehicles més representatius. Sense oblidar valorar l’actualitat del mateix i les perspectives de futur. Serà un acte participatiu i dinàmic on esperem les preguntes i aportacions dels assistents.

Aquestes dues activitats compten amb la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de Vilabella.

Descàrrega del cartell dels actes previstos.

Deixi una resposta

Vostè ha d'estar registrat per a enviar un comentari.