150 anys de ferrocarril a La Selva del Camp

Com a cloenda d’aquest any 2013, ple d’efemèrides ferroviàries, ens trobarem a La Selva del Camp. El 2013 es celebra el 150 aniversari de la construcció del ferrocarril de Reus a Montblanc. Aquest ferrocarril, integrat en la Companyia del Ferrocarril a Lleida Reus i Tarragona, fa 150 anys que serveix a diverses poblacions de la comarca del Baix Camp, entre elles La Selva del Camp. Les obres d’aquest ferrocarril varen partir des de Reus i el primer municipi on arribaren, va ser La Selva del Camp. La primera estació en rebre les vies fèrries serà on conclourem aquest any de celebracions.

Els actes que s’oferiran a la ciutadania són els següents:

             14 de Desembre a les 20.00 hores.

             Inauguració de l’exposició d’objectes històrics, modelisme i fotografia ferroviària.

             Lloc: Castell del Paborde.

             Horari:

             Diumenge 15 de Desembre, de 11.30 a 13.30.

             Diumenge 22 de Desembre, de 11.30 a 13.30.

             Entrada lliure.

L’exposició consisteix en una mostra de modelisme i fotografia que fa un repàs cronològic del material mòbil ferroviari des dels orígens del ferrocarril, fins a l’actualitat. Es tracta d’una exposició interactiva, amb models estàtics a diferents escales, fotografies històriques i dades tècniques que acosten al visitant al món ferroviari. L’exposició té caràcter divulgatiu, per aquest motiu s’hi podran trobar maquetes operatives amb diversos trens circulant, en les diferents escales de modelisme que practica la nostra entitat.

Aquestes activitats compten amb la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de La Selva del Camp.

Descàrrega del cartell dels actes previstos.

Una resposta a “150 anys de ferrocarril a La Selva del Camp”

  • […] Con motivo de la llegada del tren en La Selva del Camp hace 150 años, la Asociación de Amigos del Ferrocarril de Valls y de L’Alt Camp va a inaugurar una exposicón de carácter divulgativo con maquetas en diferentes escalas, objetos históricos y fotografías el 14 de dicembre.  […]

Deixi una resposta

Vostè ha d'estar registrat per a enviar un comentari.