“Els nostres trens” a El Vilosell

Com tots recordeu, aquest any la nostra entitat està immersa en la celebració de dues efemèrides ferroviàries importants per les nostres contrades. Per una banda es troben els actes de celebració del 130 aniversari de la inauguració del ferrocarril de Valls – Vilanova – Barcelona . Per altra banda, i de forma paral·lela es troben els actes de celebració del 150 aniversari de la línia fèrria Reus – Alcover – Montblanc. Amb la finalitat de celebrar l’arribada del ferrocarril en els diferents municipis que travessen les citades línies, s’han preparat una sèrie d’actes.

Entre aquests actes, destaquen l’exposició d’objectes històrics, modelisme i fotografia ferroviària, així com la xerrada col·loqui que ja hem ofert a alguns municipis. Aquest cop, s’ha d’agraïr als amics de l’Ajuntament de El Vilosell, així com al Centre d’Estudis Locals del Vilosell, que ens hagin convidat a dur al seu municipi l’exposició itinerant i la xerrada col·loqui. Si bé El Vilosell no és un municipi directament relacionat amb el ferrocarril, volem agraïr l’oportunitat que ens brinden de dur a terme una sèrie d’actes divulgatius que ens faran apropar el ferrocarril als seus ciutadans.

Els actes que s’oferiran a la ciutadania són els següents:

             20 de Juliol a les 18.00 hores.

             Inauguració de l’exposició d’objectes històrics, modelisme i fotografia ferroviària.

             Lloc: “El Centre” del Vilosell

             Horari: Dissabte de 18.00 a 21.00. Diumenge de 10.00 a 14.00 hores.

             Entrada lliure.

L’exposició consisteix en una mostra de modelisme i fotografia que fa un repàs cronològic del material mòbil ferroviari des dels orígens del ferrocarril, fins a l’actualitat. Es tracta d’una exposició interactiva, amb models estàtics a diferents escales, fotografies històriques i dades tècniques que acosten al visitant al món ferroviari. L’exposició té caràcter divulgatiu, per aquest motiu s’hi podran trobar maquetes operatives amb diversos trens circulant, en les diferents escales de modelisme que practica la nostra entitat.

             20 de Juliol a les 19.00 hores. Xerrada col·loqui.

             “Aquells trens, aquests trens, quins trens?”

             A càrrec de Josep Gil i Joan Migó.

             “Els ponts de pedra a la línia del ferrocarril a la vall de la Burgosa”.

             A càrrec de Félix Martín i Vilaseca.

             Lloc: “El Centre” del Vilosell.

             Entrada lliure.

Serà un acte participatiu i dinàmic on esperem les preguntes i aportacions dels assistents.

Aquestes dues activitats compten amb la inestimable col·laboració de l’Ajuntament del Vilosell i el Centre d’Estudis Locals del Vilosell.

Descàrrega del cartell dels actes previstos.

Deixi una resposta

Vostè ha d'estar registrat per a enviar un comentari.