L’AAFVAC a la Firagost 2013

Els passats dies 6 i 7 d’Agost de 2013 es va celebrar a Valls la 59ª edició de la Firagost, fira – exposició del camp català. Com ja és tradicional, l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i L’Alt Camp hi va participar de forma molt activa. Va ser per tant la setena vegada que l’entitat hi participa de forma consecutiva, ampliant les activitats dutes a terme en l’estand any, rere any.

El públic de la Firagost 2013 ens va poder trobar en el nostre estand ubicat a l’encreuament del carrer Jaume Huguet i el carrer Muralla del Castell. Un indret força transitat en una de les principals entrades a la fira, d’ubicació molt cèntrica. Això ens va permetre rebre un gran nombre de visitants que s’aturaven i fins i tot feien cua per veure les activitats que es desenvolupaven, especialment en les hores de més afluència de públic.

En l’estand de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i L’Alt Camp s’hi exhibien fotografies ferroviàries històriques, de Valls i el seu entorn, així com rèpliques de models a escala. Tot i que el principal al·licient eren les dues maquetes en escala N que deixaven embadalits a petits i grans, en veure el moviment de trens a escala que s’hi produïa. Una d’elles era una petita maqueta cedida pel soci Gerard Llort que reproduïa una petita estació secundaria d’una línia suïssa de muntanya. Si bé estava en fase de construcció, aquesta petita maqueta deixava bocabadat al públic per la qualitat dels seus acabats.

L’altra de les maquetes exhibides, era un vell Iberama de l’extingida casa Ibertren. Si bé l’Iberama no destacava per la qualitat de la reproducció a escala, feia les delícies de tots amb l’explotació ferroviària que permetia i el joc que donava. Atraient especialment als més menuts en veure tant de moviment ferroviari.

Aquesta edició de la Firagost 2013 va servir també per a presentar i estrenar els nous articles de vestuari corporatiu. D’una banda els nous polos tant d’home com per a dona, exclusius per a socis. Per altra banda les gorres brodades, de venta al públic. Entre els articles que es venien al públic en l’estand de l’entitat, destaquen les gorres corporatives i la loteria de Nadal per al sorteig d’aquest any. També s’hi podia adquirir el llibre “El Ferrocarril a Valls”, de Lluís Miquel Tuells, editat per l’Institut d’Estudis Vallencs i que va despertar gran interès entre el públic.

Una de les propostes que més adeptes va tenir, va ser el sorteig d’un tren a escala. Amb una participació d’un euro, s’entrava a participar en el sorteig d’un fabulós tren elèctric. A més a més es rebia un retallable ferroviari només per participar. El producte sortejat era un set d’iniciació de la casa Trix a escala H0, compost per una locomotora Henschel, 3 vagons de mercaderies, un circuit complert amb via d’apartat i el corresponent transformador elèctric. Tot preparat per posar-lo a funcionar immediatament.

En tancar la Firagost, el dia 7, es va realitzar el sorteig. Les participacions dipositades a l’urna varen ser barrejades. Una mà innocent va extreure la papereta guanyadora. El guanyador va ser Albert Brull, un fotògraf barceloní resident a Galicia que es trobava estiuejant a Porrera i va decidir passar el dia a la Firagost de Valls. Una visita ben aprofitada i de la qual es va endur un bon regal, que de segur gaudirà amb el seu fill Roy.

La participació de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i l’Alt Camp va ser, com cada any, enriquidora. Esperem trobar-nos en l’edició del 2014 amb moltes més novetats, per fer partícip a la ciutadania del nostre projecte com a entitat.

Deixi una resposta

Vostè ha d'estar registrat per a enviar un comentari.