150 anys de ferrocarril a La Selva del Camp

Com a cloenda d’aquest any 2013, ple d’efemèrides ferroviàries, ens trobarem a La Selva del Camp. El 2013 es celebra el 150 aniversari de la construcció del ferrocarril de Reus a Montblanc. Aquest ferrocarril, integrat en la Companyia del Ferrocarril a Lleida Reus i Tarragona, fa 150 anys que serveix a diverses poblacions de la comarca del Baix Camp, entre elles La Selva del Camp. Les obres d’aquest ferrocarril varen partir des de Reus i el primer municipi on arribaren, va ser La Selva del Camp. La primera estació en rebre les vies fèrries serà on conclourem aquest any de celebracions.

Llegir la resta de l'entrada »

“Els nostres trens” a Vallmoll

Arrel de la celebració de diverses efemèrides ferroviàries, la nostra entitat ha desenvolupat una sèrie d’actes que ha ofert als diversos municipis implicats. No obstant, l’èxit d’aquests actes ha fet que cada cop més localitats estiguin interessades en que els hi fem arribar a la seva ciutadania, independentment de la relació del seu municipi amb el ferrocarril. En aquesta ocasió ens trobarem a Vallmoll, si bé no és un municipi directament relacionat amb el ferrocarril, volem agraïr l’oportunitat que ens brinden de dur a terme una sèrie d’actes divulgatius que ens faran apropar el ferrocarril als seus ciutadans.

Llegir la resta de l'entrada »

L’AAFVAC a la Firagost 2013

Els passats dies 6 i 7 d’Agost de 2013 es va celebrar a Valls la 59ª edició de la Firagost, fira – exposició del camp català. Com ja és tradicional, l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i L’Alt Camp hi va participar de forma molt activa. Va ser per tant la setena vegada que l’entitat hi participa de forma consecutiva, ampliant les activitats dutes a terme en l’estand any, rere any.

Llegir la resta de l'entrada »

130 anys de ferrocarril a Salomó

Aquest any 2013 se celebra els 130 anys de l’arribada del ferrocarril al municipi de Salomó, de mans de la companyia del ferrocarril de Valls – Vilanova – Barcelona. Amb motiu d’aquesta efemèride l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i de L’Alt Camp ofereix una exposició commemorativa al municipi de Salomó, coincidint amb les festes d’Agost en honor a Sant Roc.

Llegir la resta de l'entrada »

130 i 150 anys de ferrocarril a Picamoixons

Aquest any 2013 la localitat de Picamoixons viu una doble celebració. Per una banda, el ferrocarril Reus – Alcover – Montblanc va travessar l’any 1863 el riu Francolí per les immediacions de Picamoixons, essent per tant el 150 aniversari de l’arribada del ferrocarril al nucli, tot i que aleshores no hi tenia parada. D’altra banda, el 1883 el ferrocarril Valls – Vilanova – Barcelona, acabà la línia que procedent de Barcelona culminava el seu recorregut en una estació provisional a Picamoixons, estació que avui en dia encara es conserva. Totes aquestes efemèrides varen concloure un temps desprès en la construcció de l’estació de bifurcació que avui dia coneixem. Per tant, la confluència a Picamoixons dels dos ferrocarrils, va donar-hi un marcat caràcter ferroviari, que avui ens enorgulleix celebrar. Per això oferim a la ciutadania una exposició commemorativa.

Llegir la resta de l'entrada »

“Els nostres trens” a El Vilosell

Com tots recordeu, aquest any la nostra entitat està immersa en la celebració de dues efemèrides ferroviàries importants per les nostres contrades. Per una banda es troben els actes de celebració del 130 aniversari de la inauguració del ferrocarril de Valls – Vilanova – Barcelona . Per altra banda, i de forma paral·lela es troben els actes de celebració del 150 aniversari de la línia fèrria Reus – Alcover – Montblanc. Amb la finalitat de celebrar l’arribada del ferrocarril en els diferents municipis que travessen les citades línies, s’han preparat una sèrie d’actes.

Llegir la resta de l'entrada »

150 anys de ferrocarril a Alcover i Montblanc

Aquest any 2013, es celebra el 150 aniversari de la construcció del ferrocarril de Reus a Montblanc. Aquest ferrocarril, integrat en la Companyia del Ferrocarril a Lleida Reus i Tarragona, fa 150 anys que serveix a diverses poblacions de les nostres contrades. Entre elles destaquen els municipis d’Alcover i Montblanc, que s’han mostrat interessats en celebrar aquesta efemèride a les seves respectives localitats.

Llegir la resta de l'entrada »

130 anys de ferrocarril a Nulles

Continuant amb els actes dels 130 anys de l’arribada del ferrocarril a la ciutat de Valls, capçalera de la línia Valls – Vilanova – Barcelona, celebrem també aquest any 2013 l’aniversari de l’arribada del ferrocarril a Nulles. Amb motiu d’aquesta efemèride l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i de L’Alt Camp ofereix una sèrie d’actes al municipi de Nulles, que fa 130 anys que es troba connectat a la xarxa ferroviària.

Llegir la resta de l'entrada »

130 anys de ferrocarril a Vilabella

Aquest any 2013 se celebra els 130 anys de l’arribada del ferrocarril a la ciutat de Valls, capçalera de la línia Valls – Vilanova – Barcelona. Per tant, també es commemora l’aniversari de l’arribada del ferrocarril a la resta de municipis servits per la línia. Amb motiu d’aquesta efemèride l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i de L’Alt Camp ofereix una sèrie d’actes al municipi de Vilabella.

Llegir la resta de l'entrada »

Defunció d’en Carlos Martínez

Benvolguts socis, amics i simpatitzants, una mala notícia arriba a la nostra entitat. El passat dissabte 16 de febrer, el nostre amic i president, Carlos Martínez Escarré ens va deixar. Com molts ja sabeu, no va poder fer front a la llarga malaltia que l’afligia i finalment va traspassar aquest dissabte.

En Carlos, no només va ser el nostre president els darrers anys, sinó que portava l’ànima de l’entitat dins seu. Soci fundador, ha estat entre nosaltres des d’aquell ja llunyà 1998, quan es va començar a gestar el que seria l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i L’Alt Camp.

Des de llavors, ens ha encomanat a tots plegats el seu entusiasme, ha estat sempre estirant del carro, amb empenta i il·lusió, abraçant nous projectes que va poder fer realitat, i molts d’altres que deixa pendents. La seva alegria, el seu do per a enamorar a la gent i compartir la seva passió, el ferrocarril, el fan únic. El seu record sempre serà entre nosaltres. No només perdem un gran president i millor soci, sinó que perdem un gran amic que va fer-nos a tots nosaltres el gran grup humà que ara som.

Des d’aquestes línies volem donar caliu a la seva família i amics en aquests moments difícils, i dir-los que som qui som gràcies al Carlos, que mai l’oblidarem. Per això, cal animar a tots els socis i amics a continuar la gran tasca que ell va iniciar, fent realitat els projectes en els quals ell treballava tant intensament, ell ho mereix.

Llegir la resta de l'entrada »